Viktig: Windows 8 upphör med supporten!

Har du fortfarande Windows 8 kan det vara läge att göra något åt det, då Microsoft har satt 2023-01-10 som slutpunkten för support och uppdateringar.

Vad innebär det konkret?

Det kommer inga fler funktion- eller säkerhetsuppdateringar. Även webbläsaren Google Chrome slutar med sina uppdateringar till de som kör Windows 8 kort därpå.

Slutar datorn att fungera?

Nej, dator fortsätter att fungera men blir med tiden sämre och mindre säker.

Hur vet jag om jag har Windows 8 eller inte?

Klicka här för att komma till en guide som visar hur…

Kan jag uppgradera till Windows 10?

I de allra flesta fall ska det vara möjligt om inte datorn är alltför klen, eller har andra fysiska problem. Detta kan vi undersöka på några minuter.

Måste jag uppgradera?

Nej, det måste du inte, för som sagt så kommer datorn att fortsätta fungera, men blir med tiden sämre och mindre säker.

Uppgradera eller byt dator om: Du använder datorn till viktiga saker, bl a logga in på Internetbanken, e-post, använder sociala medier som Facebook eller om du har mycket data (bilder, dokument, mm) som inte är säkerhetskopierade.

Du kan välja att inte göra något alls: Om det är en ren surfdator, dvs du gör inget annat än surfa, söka information, läsa nyheter, titta på video mm.

Hur gör jag för att uppgradera till Windows 10?

  1. Hör av dig till oss så undersöker vi först om en uppgradering är möjligt. Undersökningen är gratis och tar inte mer än 10 minuter. (kan även se på distans)
  2. Därefter kan du välja om du vill ha med alla dina filer och program eller om du vill ha en ren installation. Oftast vill man ha kvar sina saker, inställningar, mm. Du får ett kostnadsförslag av oss.
  3. Du blir utan dator ca 1 till max 2 dagar.
  4. Om det inte går att uppgradera eller om du själv helst vill satsa på en ny dator så hjälper vi dig att välja en ny, samt hjälper till med installationer, föra över dina saker till den nya, genomgång, mm.

Måste jag lära mig allt igen vid en uppgradering eller ny dator?

Nej! Oavsett om vi uppgraderar eller skaffar en ny dator åt dig så anpassar vi datorn så att du känner igen dig och kan fortsätta använda den som tidigare! Du får en genomgång på de småsaker som förändras!

Kontakta oss gärna om du vill uppgradera Windows 8, byta dator eller bara veta mer!