Uppdatera Java nu!

Du uppmanas att uppdatera Java (JVM) snarast möjligt om du ej redan gjort den. Den senaste uppdateringen stoppar inte mindre än 21 sårbarheter, genom vilka tidigare var möjliga att ta kontroll över, eller skada din dator.

Tips: Då sårbarheter i Java (JVM) numera är bland de vanligare sätten att ta kontroll över datorer, kanske bör du tänka på att avinstallera Java helt och hållet om du inte har nytta av det. Java används av en del program och en del nättjänster, men det är faktiskt inte alla som använder dessa program och nättjänsterna.

Om du avinstallerar Java från dator och uppmanas av något program eller nättjänst att du måste ha den, kan du alltid installera tillbaka det.
Tycker du att du har nytta av Java och vill du ha kvar den, uppmanas du att uppdatera den snarast och i framtiden ha koll på att du alltid kör den senaste versionen.

Normalt uppmanas man av Java uppdateraren när en ny uppdatering kommer, dock inte alltid. Och även då måste man själv trycka på ikonen och dra igång installationen:

Du uppmanas att uppdatera Java snarast möjligt om du ej redan gjort den. Den senaste uppdateringen stoppar inte mindre än 21 vägar som tidigare var möjliga att ta kontroll över, eller skada din dator.

För att själv ta reda på om du har den senaste versionen eller inte kan du surfa till denna länk: Verify Java Version och testa. Visar det sig att du har en gammal version får du en länk där du kan hämta och installera det senaste programmet.