Måste-ha appar för en perfekt semester

Har du börjat din semester eller planerar din nästa? Här presenterar vi en samling av våra favorit appar till mobilen & surfplattan för att hjälpa dig organisera, upptäcka eller bara ha roligt på semestern.

Alla appar på listan är seriösa och länkas direkt till officiella nedladdningssidor. Alla är gratis att använda och några erbjuder även valfria betalvarianter för att få mer funktionalitet eller slippa reklam.

Har du en favorit som inte finns på listan? Tipsa oss gärna!

Ha en fin semester / Dataprovider Motala-Vadstena


1. UD Resklar

Måste-appen från regeringskansliet som ger dig reseinformation för världens alla länder och talar om viktiga händelser och ändringar av reseinformationen för just din destination, eller för länder du är intresserad av.

2. Google Maps

Bästa kartappen som finns inbyggd i alla Android telefoner. Finns även att ladda ner för iPhone. Visar inte bara vägen men ger även information om sevärdheter, restauranger, hotell mm samt recensioner om vad andra tidigare tyckt.

3. Booking.com

Hitta, jämför & boka boende i hela världen.

4. Tripadvisor

En grym rese-app som funkar i Sverige & utomlands. Hitta det bästa varje stad erbjuder: restauranger, smultronställen, aktiviteter, mm

5. Naturkartan

Sveriges mest heltäckande naturguide. Alltifrån naturreservat, och vandringsleder till badplatser, fågeltorn, mm.

6. HappyCow

Appen för vegetarianer, veganer eller alla som söker vego-vänliga restauranger runt om i världen.

7. PackPoint

Appen som organiserar din resa! Vad du behöver ta med, aktiviteter du kan göra, mm.

8. Skyscanner

Jämför och hitta billiga flygresor, hyrbilar, hotell, mm.

9. WhatsApp

Måste-ha kommunikationsapp för både i och utanför Sverige. Chatta, prata, skicka bilder & ha live video samtal i hela världen utan att det kostar 1 krona! Du kopplar din mobil till en tillgänglig wifi-nät och all kommunikation blir gratis!

10. DuoLingo

Lär dig nya språk helt gratis på din lediga tid. Gratisversionen är helt komplett men visar lite reklam mellan lektionerna.

11. Spotify

Lyssna på all världens musik helt gratis genom att lyssna på lite reklam mellan låtarna.

12. Flightradar24 

Förvandla mobilen eller surfplatta till en flygplansspårare. Se hur flyg över hela världen rör sig i realtid, typ av flygplan mm. Du kan även följa din egen resa eller någon du känner för att få info om flygplanet och när man landar!

13. Google Översätt

Översätt mellan världens alla språk. Snabböversättning genom att rikta kameran på en bild, t ex översätta skyltar och menyer, mm.

14. Mina Fordon

Transportstyrelsens app för att anmäla ägarbyte, på- och avställning för att slippa helförsäkring när man inte använder fordonet, se trängselskattesaldo, sök info om fordon som ägs av andra, mm.

15. XE Currency

För att snabbt konvertera valutor och hålla koll på valutakurser under resan.

16. Google Fitness

En fitness och aktivitetsapp för att mäta hur man rör sig, räkna steg och sätta upp mål. Apple har en egen hälso app som heter ”Hälsa” och som alltid finns på iPhone.

17. SOS Alarm 112

Få information om viktiga händelser som sker i din närhet i Sverige. Du kan även kontakta 112 genom appen med dina koordinater.

18. Kry

Kom i kontakt med vårdpersonal inom några minuter. Träffa läkare online, förnya recept, mm.