Foxit Reader istället för Adobe Reader = snabbare & säkrare dator

Vill du ha en dator som är något snabbare, något stabilare och säkrare än vad den var innan?

Byt då ut Adobe Reader mot Foxit Reader! (programmet är gratis)

Adobe Reader är ett välkänt namn bland datoranvändare. Det är programmet som oftast följer med förinstallerat på de flesta datorer och som du använder för att öppna PDF-filer. Då många dokument på webben sparas som PDF är det nödvändigt med ett program som kan öppna dessa, dock är det fler program som kan göra jobbet som Adobe Reader är så känd för.

Vad är det för fel på Adobe Reader?

Problemet med Adobe Reader är i första hand säkerheten, eller rättare sagt bristen på säkerhet. Då programmet i grunden är väldigt dåligt skrivet från en säkerhetsaspekt, finns det hela tiden gott om sårbarheter som använd av hackare för att infektera och ta kontroll över din dator. Attacker mot just Adobe Reader används flitigt för riktiade attacker mot företag, organisationer  och privatpersoner.

Det andra problemet med Adobe Reader är att programmet stannar kvar och tuggar i minnet även när du inte använder det, vilket belastar systemet helt i onödan och gör din dator slöare.

Några konsekvenser efter bytet?

Förrutom att din dator blir lite snabbare och säkrare? Nej. Du kan fortfarande öppna dina PDF-dokument, fast då öppnas de mycket snabbare än innan. Du kan förståss alltid gå tillbaka till Adobe Reader genom att installera om det på nytt om du skulle ångra dig.

Hur gör du?

  1. Ladda ner Foxit Reader från denna länk…
  2. Avinstallera Adobe Reader först
  3. Installera Foxit Reader

Ps. under installationen kan du bocka av rutorna om Ask.com om du vill så ändras inte din webbläsares startsida och standardsök.